Gubi

Producenten Gubi er blandt de mest innovative producenter i Danmark.


GUBI er en familieejet designvirksomhed, som blev grundlagt i 1967 af Lisbeth og Gubi Olsen. I 2001 overtog sønnen Jacob Gubi ledelsen af virksomheden. Virksomheden havde indtil da udviklet tekstiler og produceret polstermøbler og forhandlede også andre producenters produkter i deres konceptbutikker i København. Da Jacob Gubi overtog ledelsen valgte han at fokusere på et nichemarked: højprofilerede designmøbler til kontoret, som tager udgangspunkt i æstetik forenet med funktionalitet.

Innovation er et nøglebegreb for virksomheden, og hvert nyt produkt udspringer af et ønske om at lave noget anderledes.
Hestbæk
Model Gubi Chair | Model Gubi Chair / Lounge | Model Gubi Chair / Stool | Ayoama |

Gubi chair

Design: Komplot

Model: Gubi chair

Udførelse: 3D formspænding

Anderledes formsprog og miljømæssig nytænkning


Gubi og Komplot Design påbegyndte samarbejdet efter at have mødt hinanden på messen Orgatec i Køln. Komplot Design var på udkig efter en dansk virksomhed til at producere en skalstol, som de havde udviklet i samarbejde med opfindervirksomheden Reholz. Det blev senere til Gubi Chair.
Stolen er helt enestående, da man for første gang i formspændingens historie har lavet en stol, der er formet tredimensionelt.
Metoden gør det muligt at forme stoleskallen, så alle kanter vender væk fra kroppen og dermed giver stolen et organisk og blødt udtryk. Den bøjede kant hele vejen rundt om skallen gør det muligt at gå ned til halv tykkelse i forhold til traditionel formspænd – til 6 mm. Det betyder, at man halverer finérforbruget og på den måde laver et produkt, som trækker færre ressourcer fra miljøet.
Det anderledes formsprog og den miljømæssige nytænkning har været to parametre, som er med til at brande virksomheden som innovativ. ”For os har det været en profilvare, som har kunnet åbne op for andre rodukter. Vi fandt ud af, at der var en masse gode historier i innovationen omkring Gubistolen, og vi gik meget tidligt ud og konkurrerede på nogle konkurrenceparametre som bæredygtighed, hvilket dengang ikke var et parameter, som man tænkte på,” siger Jacob Gubi.
Da stolen var sat i produktion lavede Gubi og Komplot Design en strategi for resten af kollektionen. Indenfor få år har stolen fået følgeskab af forskellige borde, en lille stol, en barstol og en loungestol. Gubi Chair har desuden fået et stort udvalg af stoleben i metal og træ. ”Vi går meget op i at lave en ‘familie’. Det giver
en stærkere identitet end et enkeltstående produkt,” fortæller Jacob Gubi.

Gubi chair
Bookmark and Share

Gubi chair / lounge

Design: Komplot
Model: Gubi chair / lounge

Udførelse: 

Gubi chair / lounge
Bookmark and Share

Gubi chair / stool

Design: Komplot
Model: Gubi chair / stool

Udførelse: 

Gubi chair / stool
Bookmark and Share

Ayoama

Design: Poul Leroy
Model: Ayoama

Udførelse: Aoyama er et distrikt i Tokyo berømt for sine modehuse, restauranter og spændende butikker. Det var i disse omgivelser, at den dansk-franske arkitekt og designer Paul Leroy fundet sin inspiration til GUBI's nye bord.
Aoyama består af en perforeret søjle i laser-skåret stål, hvilket giver bordet en oplevelse af visuel lethed. En enkelt søjle er tilgængelig med en oval bordplade, mens to søjler støtter en rektangulær bordplade. Søjlerne fås i sort eller hvid pulverlakering og i krom. Bordpladerne leveres i sort eller hvid lak, finér og i sort sort coating. Aoyama er dansk-fransk design med et strejf af japansk.

Ayoama
Bookmark and Share