Montana

Firmaet Montana blev stiftet af Peter J. Lassen i 1982.


Efter at have arbejdet hos Fritz Hansen i en årrække var der behov for nye udfordringer. Gennem samarbejde med arkitekterne Arne Jacobsen, Verner Panton, Jørn Utzon og Piet Hein havde Peter Lassen skærpet sin sans for form, farve, funktion og arkitektur.

Det materialiseredes i den helt anderledes og nyskabende ide, der i dag hedder Montana.

Prøv også Montana's tegneprogram "Designed by you" her. 

Følg med og se inspirations billeder fra Montanas univers i nedenstående afsnit. Læs ligeledes her om virksomhedens tanker og filosofi.
Montana
Montana farver | Montana inspiration | Montana Motrerey | Montana Skyline og Skyline Bordline | Montana spejleMontana Mini | Montana Café | Montana VP trådreol | Montana Panton One stole | Montana Bachelor | Montana Wardrobe | Montana tv hi-fi | Montana bag kulisserne

Farver

Design: Peter Lassen

Model: Montana farver

Udførelse: Mennesket ønsker frihed og kreativ udfoldelse. Derfor er Montana udformet som et system, du selv kan kombinere på uendeligt mange måder. Det er Montanas ønske at skabe en bedre hverdag for mennesker i boligen og på arbejdspladsen, med udgangspunkt i høje krav til funktion, æstetik, miljø, økonomi og etik. 

Montana har arbejdet aktivt med miljøet gennem mange år. Hensynet til naturen, medarbejderne, brugerne og fremtiden kræver, at vi til stadighed er bevidste om og arbejder med alle tænkelige relationer til miljøet.

I foråret 2007 har vi nået en milepæl i miljøarbejdet, idet vi i produktionen er overgået fra syrehærdende til vandbaseret lak. Den vandbaserede lak har Montanas kendte visuelle finish og holdbarhed, og der opleves ingen forskel i gengivelsen af de 42 farver.

Vandbaseret lak giver stort set ingen afdunstning af opløsningsmidler og slet ingen formaldehyd, hvilket betyder en revolutionerede forbedring af indeklimaet, når Montana benyttes i indretningen af hjemmet og arbejdspladsen. Opløsningsmidler nedbryder ligesom CO2 ozonlaget og med en reduktion i udledningen af opløsningsmidler fra 100 til 5 tons yder Montana således sit bidrag til nedbringelse af den globale opvarmning.

Miljøledelsessystemet på Montana har siden den 12. marts 2004 været certificeret efter ISO 14001 standarden. 

Se Montanas farver her

Se Montanas 7 farve familier her

Farver
Bookmark and Share

Inspiration

Design: Peter Lassen

Model: Inspiration

Montana er muligheder for at indrette dit rum, som du vil have det, give nyt liv til dine yndlingsting og lege med farver. Realiser din personlige idé med skillevægge, hylder, skuffer, bakker, skydelåger, led-lys eller.....

Materiale/varianter:
Montana's opbevaringssystem består af 42 grundmoduler, der kan indrettes efter behov. Hoved modulet er 69,6x69,6cm, og alle øvrige moduler er afledt af dette. Grund modulerne findes i 4 dybder, 20,30,38 og 46,8cm. Montana opbevaringssystem fremstilles i 12mm lakeret MDF plade, i 4 dybder,i 29 lakfarver og specialoverflader.
 
Se inspirations billeder her

Inspiration
Bookmark and Share

Monterey

Design: Peter Lassen
Model: Montana Monterey

Monterey er et fleksibelt bord- og bænkesystem med mange funktioner i entreen, stuen, sove- eller børneværelset. Monterey kan bruges som sofabord med hylde, TV-bord, indskudsborde, sengeborde, base for Montana moduler eller bord på hjul. Sæt forskellige højder og farver sammen, så du skaber dit helt eget udtryk.

Materiale / varianter:
Monterey er udført i 30mm MDF plade og leveres i alle Montana's 42 lakfarver. Montana leveres i 5 længder, 3 dybder og i valgfri højde fra 10cm til 110cm. Monterey kan udstyres med hjul samt hylder til f.eks. blade og dvd afspiller.

Se mere om Monterey her

Monterey
Bookmark and Share

Skyline og Skyline Bordline

Design: Peter Lassen
Model: Montana Skyline og Skyline Bordline

Skyline og Skyline Bordline er lette hylder og borde, der svæver på væggen i en diskret aluminiumsskinne. Skyline findes i mange længder og dybder og kan anvendes til alt det, man gerne vil have stående fremme og til skriveplads - alene eller sammen med Montana moduler. Brug de svævende hylder som afsætningsplads eller opbevaring af inspirationsmagasiner eller og bøger i kreative rum. Den svævende Bordline er perfekt til et let skrivebord i familie rummet eller hjemmekontoret.

Materiale/varianter:
Skyline hylder udføres i 16mm MDF plade, der leveres i alle Montana's lakfarver eller som 12mm hylde i klart/satineret glas. Skyline hylder i klart glas leveres desuden i jernfattigt glas, lakeret i et udvalg af Montana's lakfarver. Den diskrete vægskinne er udført i eloxeret aluminium. Vægskinnen kan desuden leveres pulverlakeret i 7 forskellige farver. Skyline findes i 5 længder og 4 dybder. Bordline er Skylines storesøster i laminat i 8 forskellige farver, og findes i dybde 60cm og 80cm i forskellige længder.

Se mere om Skyline og Skyline Bordline her