Swedese


Produktkataloget fra Swedese indeholder kollektionen af lænestole og sofaborde.


Swedese Möbler AB er et klassiskt svenskt møbelfiirma.

Swedeses idé er den samma idag som for 60 år sidan: At skabe smukke møbler med afsæt i moderne skandinavisk tradition. Med fremsynede formgivare som delar den tidløse idé om den arkitektoniske helhed. 

Swedese blev grundlagt i 1945 af brøderna Yngve og Jerker Ekstrøm samt Sven Bertil Sjöqvist. Yngve var toneangivende fra starten af Swedese helt frem till sin død 1988. Nuværende ejer er Elisabeth Johansson. Hovedkontoret er placeret i Vaggeryd i Småland hvor også en af de to fabrikker er placeret. Den anden fabrik ligger i Äng tæt på Nässjö.

Manga af modernismens stora arkitekter var multikunstnere med et fast grep om alt til huset inkl. møblerna. Swedeses grundlægger Yngve Ekström var ingen undtagelse. Sammen med navne som Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm udgjorde Yngve Ekström kernen i den generation formgivere som gjorde begrepet "Scandinavian Design" kendt over hele verden. Med et skarpt øje tegnede han Swedeses møbler, hovedkontoret, logotypen, fotograferade, lavede katalogerna, julekort (med egne dikte). Osv. Bedst kendt af Yngve Ekströms stora produktion er hvilestolen Lamino fra 1956, som stadig produceres og sælges over hele verden. Lamino blev valgt i 1999 af tidskriftet Sköna Hem til århundradets svenska møbel. Swedese
Katalog

Open iPaper (Swedese katalog)